Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per optimitzar el teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i realitzar tasques analítiques. En continuar navegant acceptes la nostra política de cookies.

Més informació D'acord

Agències Immobiliàires

Yaencontre

A LA FASE 1 LES IMMOBILIÀRIES: QUÈ PODEM FER I QUIN SERVEIS PODEM OFERIR?

Sens dubte, el comportament de la societat està ara marcat pel coronavirus i les diferents fases de desescalada establertes pel Govern. Algunes regions ja estan en la fase 1 i altres passaran aviat, però Què suposa aquesta fase 1 a les agències immobiliària? Què es pot fer i què no?

Recordem que, en la fase 0, les agències immobiliàries podien donar atenció a les seves oficines però exclusivament a clients amb cita prèvia i no estava autoritzat la visita a habitatges. En la fase 1 i, davant la falta de prohibició expressa, s'entén la possibilitat de prestar servei a les agències immobiliàries -exceptuant aquelles que superin els 400 metres de superfície o estiguin ubicades en un centre comercial-, " i l'autorització per realitzar visites a immobles al formar part de l'activitat econòmica del petit comerç ".

Montserrat Junyent, responsable d'Assessoria Jurídica de l'AIC i de l'COAPI de Barcelona, ​​mostra les novetats en l'exercici de l'activitat immobiliària de passar a la fase 1 de la desescalada: "Més enllà del que s'ha publicat en el BOE, ningú ens ha dit com podem desenvolupar la nostra activitat professional, de manera que els responsables d'assessoria jurídica hem treballat a contrarellotge per respondre a tots els dubtes. El sentit comú ha de prevaler per sobre de tot «.

Montse comenta que, entre els principals canvis de el pas a la fase 1 s'haurà de tenir en compte que:

  • Ja es poden fer visites a immobles prenent les precaucions sanitàries pertinents
  • Desapareixen el sistema de cita prèvia i la coincidència de les visites amb les franges horàries establertes
  • I es matisa el sistema d'atenció individualitzada.

Jaume Cabrero García, tresorer de el Consell General dels Col·legis Oficials d'Agents de la Propietat Immobiliària, especifica que cal programar, segons els casos, i sota la responsabilitat del professional, i depenent de la tipologia de l'immoble i la seva ubicació, visites amb les obligatorias mesures de sanitat i seguretat no només del professional sinó del client, abans, durant i després de la visita.

Mesures de seguretat

Segueixen les mesures de seguretat i higiene en cada establiment, i entre client i treballador de la immobiliària. Que les immobiliàries han hagut de condicionar les agències i el sistema de treball dels seus empleats amb una sèrie de mesures que tots han de complir:

  • Distància de seguretat,
  • Ús de material protector,
  • Productes desinfectants, etc.
  • Optimitzar al màxim les visites pel que fa a durada, nombre de persones que coincideixen a l'interior de l'immoble i condicions higièniques dels mateixos ".

Es poden visitar immobles i de quina manera?

Com hem especificat, en la fase 1 ja és possible visitar els immobles, i adoptar, per descomptat, totes les mesures de seguretat i higiene assenyalades per les autoritats sanitàries. "Per analogia amb el comerç minorista, les visites als habitatges exigeixen la utilització d'un kit de protecció que inclogui mascaretes, guants, gel hidroalcohólico i un protocol que permeti mantenir en tot moment la distància de seguretat de 1,5 o 2 metres" .

Les visites a immobles queda a criteri del professional i això sí, amb les mesures de seguretat i higiene, entre altres, amb l'ús de mascaretes i guants, gels hidroalcohòlic, peücs de plàstic, neteja de les zones, etc.

De quina manera es fan la visita als immobles. Es asseguren que l'habitatge estigui perfectament ventilada abans d'entrar, "les visites es realitzen amb un màxim de dues persones alhora, donem a el client gel, guants i mascaretes abans d'entrar, i evitem tocar res, espaiem suficientment les visites a l'habitatge perquè doni temps a tornar a ventilar i higienitzar l'habitatge, i hem creat un protocol per mantenir una distància de seguretat de dos metres d'ara endavant ".

La idea és aplicar les màximes garanties de seguretat en totes les oficines per així ajudar els clients a comprar o vendre la seva casa de la forma més segura.

Les immobiliàries estan posant en marxa iniciatives addicionals com escurçar la durada de les visites, evitar que estiguin els propietaris, realitzar-les amb menys assistents, acudir sense nens, o dedicar determinades franges horàries a l'atenció de clients majors de 65 anys.

Formulari de contacte

truca'ns ara
938895709