Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per optimitzar el teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i realitzar tasques analítiques. En continuar navegant acceptes la nostra política de cookies.

Més informació D'acord

L'immobiliari recupera els nivells d'activitat.

Idealista/News

Després que els professionals immobiliaris han pogut reprendre la seva activitat de forma gradual a tot el territori, i sempre implementant les mesures de salut i prevenció recomanades, el volum de visites que es realitza ja equival al 90% de les que es duien a terme abans del decret de l'estat d'alarma a mitjans de març, segons dades de Servihabitat. Aquest indicador, al costat de què l'interès mostrat pels clients se situa en els mateixos paràmetres pre-covid, mostra com el sector immobiliari avança en la seva recuperació de forma ràpida i sòlida.

En aquest context, tot i que el residencial segueix sent el motor d'aquesta reactivació igualant, o fins i tot superant, els nivells d'activitat pre-covid a tot el territori i amb un creixement sostingut, és el mercat de terra el que revela un alt interès registrant leads un 63% superiors a la mitjana anterior a la crisi sanitària. Segons les dades de Servihabitat, aquest augment respon a l'interès del petit inversor que es refugia en l'immobiliari com un valor segur i que presenta menys volatilitat respecte a altres valors que comporten actualment més riscos en la inversió.

Pel que fa al terciari, la recuperació en aquest segment de retail ha avançat de forma més gradual condicionada per la incertesa del sector de les últimes setmanes. Tot i així, en tan sols una setmana les visites d'aquest tipus d'actius han augmentat un 51%, havent ja arribat al voltant del 80% d'activitat respecte als nivells pre-covid. Amb aquesta progressió, tot apunta que es recuperaran els nivells de principis d'any en les properes setmanes també per a aquesta tipologia d'actiu. L'e-commerce i el teletreball marcaran, especialment, la tendència en aquest mercat modificant l'ús d'aquest tipus d'actius, però la seva demanda té recorregut per continuar creixent.

Madrid, Catalunya i Castella-la Manxa, a un ritme superior al primer trimestre

A mesura que les comunitats autònomes han anat avançant en les fases de desescalada, s'ha vist reactivat el sector immobiliari de manera immediata.

Les que més ràpidament s'han recuperat, i fins i tot han superat els nivells mitjans que registraven en el primer semestre, són les zones del Nord (en particular la Corunya, Burgos, Navarra i Cantàbria), Llevant (València, Múrcia i Castelló), seguides d'Andalusia (Sevilla, Almeria, Huelva i Granada).

És destacable la reacció a la zona centre (Madrid i Castella-la Manxa) i Catalunya que, tot i avançar de fase de manera tardana respecte a la resta del territori, han mostrat una activitat creixent de forma accelerada setmana rere setmana. Les dades d'interès que registra Servihabitat són superiors als del primer trimestre de l'any, amb augments del 10% i 20%, respectivament vs. el període pre-covid.

Formulari de contacte

truca'ns ara
938895709