Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per optimitzar el teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i realitzar tasques analítiques. En continuar navegant acceptes la nostra política de cookies.

Més informació D'acord

Despeses Comunitàries

Les despeses de la comunitat de propietaris en la venda d’un pis

Al posar a la venda un pis, els nous inquilins amb total normalitat volen saber una dada clau: les despeses de la comunitat.

Totes aquelles persones que es compren un pis saben que tindran tots els mesos que pagar una quantitat que de forma habitual serà fixa la majoria de les vegades, tret que s’aprovin despeses extraordinàries.

És un detall per part del venedor, facilitar aquesta dada i no tractar d’ocultar-ho al futur comprador, ja que la comunitat haurà de sumar-se a la llarga llista de despeses mensuals als quals ha de fer front el propietari d’un habitatge.

A més, ocultar aquesta informació va en detriment de la relació de confiança que pot existir entre el propietari de l’immoble, per la qual cosa et recomanem en el mateix anunci, si dónes la teva autorització, posar aquesta despesa.

Normalment les comunitats de propietaris amb més veïns pot ser que tinguin unes quotes més baixes, i si l’única cosa que tens en un immoble és un garatge, també pagaràs una part de la quotes de la comunitat.

Però ull perquè igual que et diem que les comunitats amb més veïns tenen unes despeses més baixes, pot ser que això no sempre es compleixi, per l’existència d’algun element comunitari que comporti una alta despesa en el manteniment. Una piscina comunitària, o tenir porter, implicarà una quantiosa despesa mensual, per la qual cosa els possibles compradors poden pensar-se més l’adquirir aquest tipus d’habitatges.

No obstant això, totes les persones que es disposen a comprar un pis, saben que hauran d’afrontar aquestes despeses, i es cuiden molt d’esbrinar quant es paga exactament de comunitat, fins i tot preguntant-li directament als veïns, per la qual cosa com hem dit amb anterioritat, ocultar aquesta informació no ens donarà cap punt positiu en el procés de venda.

I per acabar, quan estiguis en el procés de venda d’un habitatge, i el futur comprador tregui les despeses de la comunitat, estigues al cas de les properes intervencions singulars que es pugin produir-se, com a millora de la il·luminació de les zones comunes per llums led, pintar l'escala, etc.

Formulari de contacte

truca'ns ara
938895709