Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per optimitzar el teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i realitzar tasques analítiques. En continuar navegant acceptes la nostra política de cookies.

Més informació D'acord

Préstecs per al lloguer

Habitaclia notícias

El Govern activa aquesta setmana els préstecs per al lloguer

El Ministeri de Transports s'activarà aquesta setmana la línia de préstecs avalats per l'Estat de 1.200 milions d'euros. Podran sol·licitar-los els inquilins que tinguin problemes per atendre el pagament mensual de lloguer del seu habitatge a causa de l'actual crisi sanitària i l'estat d'alarma. Així ho ha anunciat el titular d'el Departament, José Luis Ábalos. Aquest va assegurar que els préstecs per al lloguer es concediran als ciutadans amb caràcter retroactiu. És a dir, per pagar les rendes des de l'1 d'abril.

«Aquesta setmana estarem signant el conveni perquè la mesura s'apliqui amb efecte retroactiu des del 1 d'abril«, va anunciar el ministre durant la seva compareixença al Congrés. Aquests préstecs per al lloguer beneficiaran uns 450.000 inquilins.

Forma part del paquet d'ajudes econòmiques per al lloguer

Es tracta d'una de les mesures 'estrella' de l'paquet d'ajudes relacionades amb l'habitatge en renda que el Govern va aprovar a finals de març per pal·liar els efectes de la crisi en aquest sector. En virtut d'aquesta mesura, el Ministeri signarà un acord amb l'ICO per a un termini de fins a catorze anys pel s'habilitarà una línia d'avals amb cobertura estatal pel referit import de 1.200 milions d'euros, perquè d'aquesta manera els bancs ofereixin crèdits als inquilins amb dificultats.

Podran demanar un d'aquests préstecs les persones que visquin de lloguer en un habitatge la titularitat sigui d'un particular (el 85% dels casos) i la situació econòmica s'hagi vist afectada per la crisi. Podran fer-ho a través de la seva entitat financera per pagar fins a sis mesos de lloguer.

El Ministeri prepara una Ordre en la qual es concretin els requisits que han de reunir els beneficiaris dels préstecs. No obstant això, ja s'ha fixat que la seva consecució no suposarà ni despeses ni interessos per a qui els sol·liciti que, a més, comptarà amb un termini per tornar de sis anys, amb possibilitat d'una pròrroga de quatre anys més.

A més, el banc abonarà directament l'import de l'préstec a el propietari de el pis que, d'aquesta manera, s'evita la incertesa d'un eventual impagament de l'inquilí.

Transports paga els interessos dels préstecs per al lloguer

Per articular els préstecs, l'ICO un cop ferm l'acord amb el Ministeri, formalitzarà els contractes d'aval amb els bancs per aquest import màxim de 1.200 milions d'euros. De la seva banda, el Departament que dirigeix ​​Ábalos, pagarà als bancs les comissions que els crèdits tinguin per despeses d'administració i gestió i els corresponents interessos. Això suposarà un import màxim de 123,6 milions d'euros.

Transferència a les comunitats autònomes

Durant la seva intervenció, a el ministre va avançar també que aquesta setmana es transferirà a les comunitats autònomes l'import de 100 milions en què s'ha augmentat l'actual Pla d'Habitatge perquè les regions puguin ajudar a garantir la residència a persones i famílies vulnerables. «No ja per efecte de la crisi, sinó perquè estaven ja en una situació de vulnerabilitat i això els agreuja la situació», va detallar.

Aquest import es sumarà al de 346 milions que el Ministeri ja ha «ordenat avançar, mitjançant una transferència urgent», a les comunitats. Es tracta de l'anualitat corresponent a 2020 de el Pla d'Habitatge. Així ho va detallar Ábalos, que va considerar que, «d'aquesta manera, les comunitats autònomes disposen ja de recursos per atendre tots els ajuts».

Formulari de contacte

truca'ns ara
938895709